Ledens sträckning

Bohusleden består av 27 etapper som bjuder på totalt 37 mil av naturskön och omväxlande vandring.Den sträcker sig från Lindome i söder, vid gränsen mot Halland, till Strömstad i norr.

Vandringsleden är markerad med orange färg på träd eller stolpar. Där varje ny etapp börjar finns en informationstavla med avståndsmarkeringar, symbolkarta, fakta om allemansrätten med mera.

På vandringsledens kartor är etapperna märkta med röda punkter. Du får dessutom tips om sevärdheter längs varje sträcka. En och annan avstickare rekommenderas också.

Turistinformation får du från Västsvenska Turistrådets webbplats www.vastsverige.com. Där finns också länkar vidare till kommunernas webbplatser. Information om kollektivtrafik hittar du på www.vasttrafik.se eller på resrobot.se.

Så där ja. Då är det bara att gå i gång! Men ta det lite lugnt där ute. Du ansvarar för din egen säkerhet längs hela leden.

Att vandra är lätt. Det är bara att gå på. Naturen väntar på dig.

Senast publicerad 2019-06-05

AKTUELLT

Denna webbplats genomgår just nu en omfattande uppdatering. Markering i terrängen är tydlig och leder dig rätt men kartbilderna stämmer inte alltid med verkligheten.

Webbplatsen uppdateras efter hand.

2015-10-30