Etapp 2 Stensjön-Skatås

Mycket är stort, eller rentav störst, på Bohusledens andra etapp.

Delsjöområdet är ett av Göteborgs största och mest centrala bad- och naturområden.Mitt i det vidsträckta området ligger Stora Delsjön och Lilla Delsjön.

Här finns möjlighet till avkopplande promenader i naturreservatet, kanotutflykter och såklart bad på badstranden eller från de omgivande klipporna. Dessutom finns flertalet löpspår som utgår från Skatås motionscentrum.

Karta - Etapp 2 Stensjön-Skatås

Karta

Tips: Hämta kartan som pdf-fil och zooma till önskad förstoring.

Om punkterna på kartan

1. När du passerat under riksväg 40 norrut är du i naturreservatet Delsjöområdet.

2. Stora Delsjön är en stor tillgång för allmänheten och föreningar som bedriver verksamhet på eller i sjöns vatten. Hit hör bl.a. fiske-, rodd- och paddelförening.

3. Där Bohusleden passerar vägen mot Brudaremossen kan du vika av västerut. Snart kommer du fram till Delsjökolonin. Här finns en stensättningen som tros vara från järnåldern.

4. En avstickare från leden, förbi serveringen och cirka 1200 m nordostlig riktning leder fram till Stora Torp. Det är ett privat stenslott från 1871 beläget i ett sevärt och vackert område.

5. Räcker inte vandringen som motion finns möjlighet att spela frisbeegolf, pröva på beachvolleyboll och mycket annat. Eller bara vila vandrarfötterna.

Från Skatås utgår ett flertal olika motionsslingor, varav tre är elbelysta. Här ligger Delsjöområdets natursal, där områdets biologiska mångfald och skötsel visas upp.

Senast publicerad 2019-08-22

Om etappen

Längd
8 km

Tid
2-3 timmar (3-4 km/timme exkl. raster)

Svårighetsgrad
Medelsvår

Information
Park- och naturförvaltningen
031-365 00 00
parkonatur@
ponf.goteborg.se

Information om boende, serveringar, aktiviteter m.m.
vastsverige.com

Länkar om kollektivtrafik
vasttrafik.se
reserobot.se
sj.se

Signaturled