Att tänka på

Elda ute

Reglerna vad gäller eldning utomhus skiljer sig mellan kommunerna. Kontakta respektive kommuns miljöförvaltning för att höra vad som gäller där du vill elda. 

När det är torrt i markerna ska man vara mycket försiktig med att elda i naturen. En enda gnista kan räcka för att orsaka en brand med förödande konsekvenser. Det är därför klokt att ha släckredskap till hands. En hink vatten kan räcka.

Den som eldar måste också vara säker på att det inte råder eldningsförbud på platsen vid tidpunkten. Är du osäker, så ring till räddningstjänsten eller kommunen för besked.


Fina fisken

Längs hela Bohusleden har du goda chanser till ett lyckosamt fiske. Här finns både stora och små sjöar med en rik fiskfauna och strömmande vatten. Varför inte testa lite laxfiske? 

I havet är fisket med handredskap mestadels fritt, men i de flesta insjöar och vattendrag krävs fiskekort eller medgivande från markägare. Kontakta den lokala fiskevårdsföreningen, eller markägaren där du vill fiska, för att få reda på vad som gäller.

Bestämmelserna varierar ofta mellan de olika naturreservaten. Bäst är att läsa och följa de föreskrifter som finns anslagna på platsen. Du kan också kontakta länsstyrelsens naturvårds- och fiskeenhet för information, på tel. 031- 60 50 00.

Sidan uppdaterad 2016-02-10

Senast publicerad 2016-02-10